Champignon

The little cafe across the street (one of the only ones on our block that’s not a chain) has died, after 20 years in business. Their loyal customers came all summer and fall, but it wasn’t enough to help them make it through this wretched pandemic. I feel so sad for them

Zonder haast

Als de zon schijnt
komt de wereld weer binnen:
het schreeuwende kind in de tuin
de flirtende studenten op straat
de radio van de schilders op de kerk.

Lees verder →

What the Butler Saw

What the Butler SawIk was jarig begin maart en om mezelf te trakteren ben ik een weekendje naar Engeland gegaan, naar Leicester om precies te zijn, om een toneelvoorstelling te zien. Niet iets wat ik vaak doe, weekendjes weg, toneelvoorstellingen zien, overnachten in een hotel, uiteten in mijn eentje. Ik was in mijn eentje, heb zelfs niet overwogen om iemand mee te nemen. Ik wilde de hele hotelkamer voor mezelf en de hele treinreis van London naar Leicester kunnen lezen. Het was heerlijk.

Het toneelstuk was ook heerlijk. Ik had het van te voren gelezen. Ik vind toneelstukken lezen soms leuker dan ze zien en Joe Orton’s stuk is hilarisch. Het raast in een enorm tempo van het ene zelfgecreëerde probleem naar het andere en overal wordt tegenaan getrapt. Je moet echt werken om bij te blijven.

Lees verder →